The Bugis Junction, Singapore


The Bugis Junction, situated above Bugis MRT Station, hosts Singapore’s the very first fully air conditioned and glass-covered shopping place among a classic structural environment. From Straits Chinese-style to store homes with five-foot pathways, the Bugis Junction projects a definition of traditional appeal while providing the needs of the contemporary consumer. The interesting store space homes many customer friendly stores and roads bars, with an old town environment within a new town.

An Unforgettable Shopping Experience
The Bugis Junction is an exciting experience for individuals to come together to store, have dinner and to relish the exclusive purchasing experience. It is an unforgettable and relaxing shopping paradise for you with every outlet. There are also food booths that sell clean food and beverages which you can thoroughly experience. Especially the enriched calcium drinks and the grape are a health-treat. Moreover, it is a great way to relax after several hours strolling around shopping.

Singapore is famous worldwide as shopping hub, for the trendy stuff you get there, that too at good prices. Bugis Junction is another significant add on to the shopping paradise, an energetic, active place with many exciting service providers.

One trademark feature of this shopping mall is its glass-covered purchasing street, a first for Singapore in its time. Some of the shops you will discover at Bugis include shopping area Discuss, Kinokuniya, Cotton On, BHG, Topshop, etc. Popular amongst youngsters and female shoppers of all ages, Bugis Junction has four levels and an underground room, and is easily located above the Bugis MRT place.

In-Built Streets of The Bugis Junction
The Bugis Junction is created up of three roads- Malay Road, Malabar Road, and Hylam Road. The roads are the first in Singapore to be air-conditioned and are thus generally referred to as "indoor streets". The streets' backgrounds can be tracked returning to Singapore's very first northeastern record. The Bugis Junction has an assortment of purchasing options to enthrall every customer.

Aspect traditional shopping mall, flaunts part open-air purchasing region, Bugis Junction is one of the few shops in Singapore that has bars and shop houses sitting together with sparkling new retail castles.

Malabar Street, linking Center Street and Malay Street has got the name from the Malabar residents here. The Bugis are a Malay team from southeast Sulawesi in Philippines and they have their own language which is also known as Bugis. Known for their boating expertise, they were investors who were already using the place from Kampong Glamorous to the mouth area of the Rochore Stream for a long duration of Raffles' beginning of Singapore. They mainly resided in huge figures at Kampong Bugis, near the Kallang Link.

History of Bugis Junction
This place, near the Kallang Link, was thus referred as the residing sectors of the Bugis in Raffle’s 1828 city strategy, which followed a national strategy of assigning personal areas to the various areas in Singapore. With other Malay categories and the Arabs in this area, the Bugis place became an Islamic heartland. It was also house to the Southern Native indian Muslims from Kerala, known as Malabar Muslims, who came here as suppliers. They established their own organization and designed the Malabar Mosque at the junction of Jalan Sultan and Victoria Street, near Malabar Street. Before the development of Bugis Junction, the way was covered with charming three-storey old shop houses promoting fabrics and jewelry.

The fun awaits you at The Bugis Junction
You will discover several cheap bars as well as more pricey dining places, offering a wide range of dining counters that will suit your budget. The five-star Inter Continental Resort is also an integral area of the purchasing mall! So if you might as well enjoy the splendor of a five star along with magnificence of the Bugis Junction – luxury living, fine dining, and fun shopping.



A selection of efficient elements is designed to take advantage of the site’s styles of individual activity. The facade expansion inserts retail center straight into the crowd flow; it also increases the building’s original plan, which programs people on the streets from the website's highest-frequency nodes— the bus bays and street junction— straight into the heart of the building program by means of angled corridors: an exterior escalator expands from the higher verandah towards the bus quit, retail center entry and eastbound crowd, for instance, connecting people on the streets straight with an additional stretch of retail center frontage on the third storey.

A great joint for discovering yourself
Architectures have finished an expansion outside refreshment area and the urban verandah along the Orchard Street frontage, further developing the mall’s existing level of roads. In keeping with the younger generation customer styles and their corresponding stores, the addition provides a powerful structure, form, and content choice to enhance people involvement.


Disclaimer: The data provided here is based on the facts and research using available sources. As the data is made available on "as is" basis and subject to change anytime. This website shall not be liable for any discrepancy found in the data on our site and actual figures.